2014. augusztus 22. 18:01 - Kino Dino

A legjobb anti-folytatás folytatás (?!) - 22 Jump Street – A túlkoros osztag Kritika

22-Jump-Street-Poster.jpg

A Phil Lord, Christopher Miller rendezőpáros idén már másodszorra okozott komoly fájdalmakat rekeszizmainknak, a Lego-kaland után ismét egy olyan poénáradatot zúdítottak a nyakunkba, hogy nem győztük törölni a könnyeinket a röhögéstől.

Eddig úgy néz ki toronymagasan a 22 Jump Street 2014 vígjátéka! Két évvel ezelőtt a hihetetlenül vicces 21 Jump Street olyan műfajok kliséit tette nevetségessé, mint a tini filmek, a buddy movie-k vagy az akciófilmek, emellett a Channing Tatum, Jonah Hill kettőst a komédiák nagy párosai közé emelték. Ezúttal stílszerűen a folytatások kerültek terítékre, a végeredmény pedig egészen parádésra sikerült. Nagyon finoman, mégis elképesztően hatásosan int be az öncélú, pénzhajhász, értelmetlen folytatásoknak a 22 Jump Street. Az egész cselekmény az első rész mintájára épül fel, rengeteg önreflexív utalással megspékelve (pl.: Tatum egyszer megkérdi az eligazításnál, miért nem küldik őket titkos ügynöknek a Fehér házba…). A történet persze az első részhez hasonlóan a nem várt útvonalon halad tovább és sorra dönti le az egyetemista filmes kliséket. És mindezt a lehető legszórakoztatóbb formában teszi!

22jumpstreet1.jpg

„Amikor eldobod, mondj valami nagyon menőt!”

 Jonah Hill azt nyilatkozta, a DVD-n lesz egy összevágott klip a filmből, ami azokat a részeket tartalmazza, ahol épp nem hangzik el poén. Nos, ez a rövidfilm mindössze tíz perc, ezzel azt hiszem mindent elmondtam. Nehezen tudom elképzelni hogy lesz idén még egy film, amin ennyit lehet szakadni, szóval azt hiszem az év vígjátéka címet megelőzhetjük a Jump Street-nek. Leírhatatlan. Annyi és olyan poén van benne, hogy az ember örül, ha a két poénáradat között levegőt tud venni. És noha a 22 Jump Street alapvetően nem az intellektuális komédiák vonalát erősíti, bőven akadnak benne intelligens poénok is, amik lehelet finom utalások ugyan, de annál súlyosabb kritikái a második részek milyenségét illetően. Viszont közel sem lenne ilyen jó az összkép, ha nem két ilyen kiváló komikus vinné a hátán a filmet.

22jumpstreet2.jpg

„Dugjon meg a sátán…”

 De szerencsénkre Jonah Hill-t és Channing Tatum-t öröm nézni, amikor együtt vannak a vásznon. Mindketten a legjobb komikus vénájukat hozzák, Jonah Hill-ről elmondható, hogy kitört a tini filmek vicces, duci mellékszereplő skatulyájából és láttuk olyan kiváló drámai szerepben is, mint a Pénzcsináló vagy a Wall Street farkasa, de azért rendre bizonyítja nekünk, hogy ő még mindig rendkívül tehetséges vígjáték színész. Channing Tatum is hasonló skatulyából igyekszik kimászni, csak az ő esetében az izmos szép fiús szerepkörből kell majd megszabadulni, a dolog érdekessége, hogy akárcsak Hill-nek, neki is Bennett Miller segíthet ebben, hiszen ősszel viszont láthatjuk Tatum-t a Foxcatcher-ben, egy komoly drámai szerepben (Jonah Hill-t is láthatjuk drámai szerepben a közel jövőben, ő a True Story-ban tűnik majd fel). Hogy hány Oscar-jelölést tartogat még számukra a jövő az még kérdéses, egy biztos, amikor együtt hülyülnek a Jump Street-filmekben, az egy főnyeremény.

A 22 Jump Street azon ritka folytatások egyike, amelyik színvonalában megelőzi az első részt, ha még egy filmet néztek meg nyáron a moziban, ez legyen az!

 

 

85%

IMDb: 7,8/10

 

 

 

 L.van Dussen

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinodino.blog.hu/api/trackback/id/tr36626407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fénycsepp 2014.08.23. 20:17:57

buddy movie lesz az, kedves posztoló :)

Kino Dino 2014.08.23. 20:59:13

@fénycsepp: Köszönjük szépen, javítva lett;)

Netuddki. 2014.08.24. 10:13:22

Lego kaland? Lego kaland??????????????????

10 percet nem bírtam belőle megnézni vazze!
süti beállítások módosítása