2017. április 12. 10:26 - Kino Dino

TITANIC 2017 - Nehéz szívvel Kritika

neh1.png

Thor és Christian legjobb barátok. A festői Izland eldugott szegletében, egy kis halászfaluban köszönt be a nyár mellet a pubertáskorban fokozódó szexuális fűtöttség is számukra. Érdeklődésük középpontjába minden egyébről egyszerre a másik nem testének megismerése iránti vágy kerül, s még nem sejtik, hogy a nyár elmúltával barátságuk is szép emlék maradhat csupán.

Tovább
Szólj hozzá!
2017. április 07. 15:47 - Kino Dino

TITANIC 2017 - Erkélyemről a világ Kritika

erk1.jpg

Ole feleségével, négyéves lányával és hétéves fiával a Brochmann utca 12/A lakásban él, Osloban, Norvégiában, Európában, a Földön, a Világegyetemben. Rengeteg időt tölt erkélyén, kezében a Vissza a jövőbe-s bögréjével, asztalán a laptopjával, s mélázik a múltról, a jelenről és jövőről, személyének porszemnél is kisebb jelentőségéről és az idő relatív múlásáról…

Tovább
Szólj hozzá!
2017. március 29. 14:11 - Kino Dino

Halálravalók - Élet Kritika

 

life1.jpg

Az utóbbi évtized fullasztó remaketengerében az Oldboy-hoz és A dolog-hoz hasonlóan rengeteg feleslegesen indokolatlan alkotás süllyedt visszafordíthatatlanul a sötétségbe, vagy éppen tervez már létrejötte előtt ugyanoda tartani (lásd: Toni Erdman remake). Ezeken a veszélyes vizeken próbált szerencsét az Élet névre hallgató patent, felcicomázott hajó. Vesztére.

Tovább
4 komment
2017. január 26. 16:00 - Kino Dino

Gyöngyszemek - "Tönkre tette az életemet, de büszke vagyok." - The Town kritika

town1.jpg

Bár sokan lenézték és még többen szidták annak idején Ben Afflecket, én mindig is kedveltem. Igazán szimpatikus figura, aki bár nem annyira átütő tehetség a kamera előtt, de mindig is korrektül tudta hozni a szerepét.

Tovább
1 komment
2017. január 22. 19:54 - Kino Dino

TOP 5 film, amitől garantáltan jó kedved lesz

picsart_01-22-07_35_33.jpg

Akinek a Balaton jege nincs elérhető távolságban, barátai elhanyagolják, nincs ki este átölelje, vagy csak egyszerűen semmi örömet nem lel a rövid, zimankós napok monoton forgatag-mentességében, annak kiváló társaság lehet a listán szereplő 5 film akármelyike: egy bögre forró tea mellett, a tavaszra várva, meglepően hatásosan segíthetnek elfeledtetni velünk, hogy mekkora szarkupacok is vagyunk.

Tovább
Szólj hozzá!
2017. január 17. 17:13 - Kino Dino

KULTFILM - Kerouac kontra Krakauer - Út a vadonba Kritika

into1_1.jpg

Az Út a vadonba a vele egy kategóriába sorolható film- és könyvtársaival ellentétben, gyakorlatilag egyedüliként képes volt arra, hogy ne egy korszak jellegét és ideológiáját (vagy annak hiányát) örökítse meg -ahogyan többek között Kerouac: Úton-ja (és a könyv filmváltozata) tette, mely a hatvanas évek ellenkultúrájának és napjaink tinilányainak Bibliájává avanzsálódott-, hanem gondolatiságát tekintve időtlen és egyetemes érvényű legyen.

Tovább
1 komment
2017. január 14. 21:52 - Kino Dino

A skandináv néplélek Dühöngő bikája - Olli Mäki legboldogabb napja Kritika

olli1.png

Az Olli Mäki legboldogabb napja fű alatt csúszott be a magyar mozikba, a december végén tapasztalható filmes dömping pedig tett is róla, hogy viszonylag észrevétlen maradjon, holott a Cannes-i filmfesztivál Un Certain Regard díját is elnyerő alkotás nem egy -nálánál jóval szélesebb közönséghez eljutó- filmtársát kenterbe veri.

Tovább
Szólj hozzá!
2017. január 13. 15:04 - Kino Dino

A kincses sziget? - A vörös teknős Kritika

red_turtle.jpgMichael Dudok de Wit első filmrendezése felé irányuló nézői és kritikai várakozás jogosan tette magasra a lécet, ugyanis a méltán legendás Ghibli stúdió szárnyai alatt készült a holland rendező filmje –mely stúdió neve elválaszthatatlanul összeforrt korunk utolsó nagy mesemondója, Hayao Miyazaki nevével és munkásságával.

Tovább
1 komment