2014. augusztus 08. 17:52 - Kino Dino

A viharba bele - A vihar magja Kritka

intothestrom3.jpg

Ezúttal cápák nélkül ugyan, de ismét végig söpörték a tornádók a mozivásznakat.

Kezdjük a pozitívumokkal. A film viszonylag rövid. Jöhetnek a negatívumok!

Annyira rossz ez a film. De tényleg. Leírhatatlan. Az összes katasztrófafilmes klisét elsütik benne, bármiféle újító szándékot, kreativitást nélkülöz A vihar magja, azt leszámítva, hogy kézi kamera használatával próbálták kézzelfoghatóbbá tenni az eseményeket. Ez azonban kicsit sem működött, sokszor nem egyértelmű ki is rögzíti a filmben látható fiktív kamerára az eseményeket, ráadásul a cselekmény három, sőt szigorúan véve négy síkon fut, és amikor ezek között váltogatunk, nem igen tudjuk kinek a kezében is van az a bizonyos kamera. Szóval inkább csak idegesítő tényező a rángatózó kamerakezelés, semmit sem ad hozzá az élményhez. A sztori is az átlagos katasztrófa film nyomvonalat követi, semmi innovatív nincs benne, ráadásul igen nehezére esik az embernek komolyan venni a film túlzott megalomániáját. És ez a film tényleg annyira átlagos, hogy ugyanott bukik el, mint elődei.

intothestrom2.jpg

Gondolom már kitaláltátok, hogy ismét a karaktereken és a hamis drámán úszik el az egész film. Túlzás nélkül nem jut eszembe a Soderbergh rendezte Víruson kívül, olyan katasztrófafilm, ahol a karakterek drámája és a színészi játék nyomta volna le az éppen aktuális természeti katasztrófa monumentalitását. És itt is summázhatjuk a szokásos tanulságot, a költségvetés elment a tornádókra, így nem maradt rendes színészekre, akik kellő mélységet vihettek volna a karaktereikbe. Ez egyetlen ismerős arc számomra az (egykor kiváló) The Walking Dead című sorozat egykori Lori-ja volt, azaz Sarah Wayne Callies. Aki szintén pocsék. Több szót nem is szeretnék fecsérelni a szereplőkre, legyen elég annyi, hogy rosszak. Nagyon. Annyira, hogy az ember összeszorított farpofával szurkol, hogy üssön már be a gebasz és had ne kelljen tovább nézni ezt a szenvedést. Na, de milyen is ez a gebasz?

intothestrom1.jpg

Semmilyen, átlagos. Minden szétbaszódik. Ennyi.

Ha Hollywood a jól bevált franchise-ok mellett „kreatív” ötletként olyan alkotásokkal próbálja lecsapolni a mozinézők pénztárcáját, mint A vihar magja, akkor ne csodálkozzon, ha még több olyan pocsék nyarat zár, mint ez az idei. Például pár mezei tornádó helyett tele pakolhatnák őket cápákkal. Csak egy ötlet...

 

 

30%

IMDb: 10/ 6,2

 

 

 

L.van Dussen

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinodino.blog.hu/api/trackback/id/tr976588569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S.Witwicky 2014.11.16. 20:58:37

Hát azért ennyire szar nem volt!Szombat esti mozinak kíváló!Pár pozitívum,ha már így lehúztad: A színészek nem annyira gázok,sőt szerintem az idősebbik fiút alakító srác és az apja kifejezetten jók,a zene pont azért jó,mert észre sem venni,az operatőri munka pár rángást leszámítva nem rossz,szépek a képek!Külön piros pont azért,mert nem kifejezetten found footage az egész film,hanem a készítők néha külső nézőponttal is dolgoztak.Ennyi kb. 6/10
süti beállítások módosítása