2015. október 10. 20:11 - Kino Dino

Top 10 film franchise, amiből végül nem lett semmi

nice_try.jpg

Vannak franchise-ok, amiket imádunk, minden deus-ex sas vagy midiklorián ellenére. Vannak olyanok, amiket kultiváltan gyűlölünk, szexista robotok vagy családos autó junkiek miatt. És hát ismerünk olyan franchise-okat is, amik az „ezek komolyan azt hitték, ennek lesz folytatása?” jegyében haltak meg hamvaikban.

A franchise kreálásnak véleményem szerint egy szignifikáns pontja van: sose gondolkozz franchise-ban! A filmnek, amit készítesz önmagában is szórakoztatónak kell lennie, nem szabad túl hosszú távra tervezni, csupán magában kell hordoznia a lehetőséget az esetleges folytatásra. Persze leghíresebb és legsikeresebb film franchise-ok, mind tartalmazták a hosszú távú filmes projekt lehetőséget, de a nyitó film mindig önálló filmként is értékelhető és magas minőséget magában hordozó alkotás volt. És ahhoz, hogy a szerelem projekt sikeresen abszolválja a lépcső első fokát, három kritériumnak kell teljesülnie, amik egymással szoros összefüggésben vannak, mégse feltétlenül teljesül, vagy hát ugye esetünkben nem teljesül együtt a három szempont. Az első és legfontosabb természetesen az anyagi siker, hiszen lehet bármilyen magas művészi értéket irányunkba kommunikálni igyekvő a produkció, a franchise-ok világában vaskezű stúdióvezetők, producerek uralkodnak, akik nem Oscar-díjban, hanem zöld hasúban mérik egy film értékét. Épp ezen okból kifolyólag sok kifejezetten jó alkotás bukott meg a franchise-á válás útján. A második kritérium a nézők preferenciája, nagyon fontos az egyszeri ember mennyire tud elmélyülni a film világában, hogy hogyan rezonál az egyszeri mozilátogatóval az alkotás. Ez persze átfedésben van a mű, kritikai visszhangjával, ami javarészt a rutinosabb mozisok számára mérvadó, ennek ellenére a nem rendszeres mozi nézők esetében is gyakran győzedelmeskedik a jó ízlés, ami sok pocsék alkotást indított már el a lejtőn a box office-listákon. Én tehát ezt a három szempontot vettem górcső alá. Lássuk mi is a top 10 majdnem franchise!

 10. Kapitány és katona: A világ túlsó oldalán (2003)

rendezte: Peter Weir

anyadat.jpg

Költségvetés: 150 000 000 dollár

Bevétel: 93 926 386 dollár

Kritikai visszhang: Metascore; 81/100, Rotten Tomatoes; 85%

Közönség vélemény: IMDb; 7,4

A film az általunk felállított két kritériumnak is megfelelt, ennek ellenére csődöt mondott a vállalkozás, ami különösen nagy kár, hiszen az egészen kiváló rendező, Peter Weir karrierjét is derékba törte a projekt. A film amúgy tényleg jó, emellett két Oscar-díjat is hazavitt és jelölték többek között a legjobb film kategóriában is. A kritikai siker és Russel Crowe, azonban nem tette érdekessé a filmet a nézők számára, így a mozi 2003 egyik legkínosabb bukásává vált. De a megcélzott közönség egy része, aki meg is nézte a filmet javarészt kedvelte, szóval mondhatni két harmad siker, bár ez a készítőket valószínűleg nem vigasztalta, hiszen a Patrick O’Brian könyveit feldolgozó szériának már az első (és egyetlen) felvonása sem vette sikerrel az akadályt.

 

9. Lemony Snicket – A balszerencse áradása (2004)

r.: Brad Silberling

images_1.jpg

Költségvetés: 140 000 000 dollár

Bevétel: 119 000 000 dollár

Kritikai visszhang: Metascore; 62/100, Rotten Tomatoes; 72%

Nézői vélemény: IMDb; 6,8/10

A film nem a különösen nagy bukása vagy negatív fogadtatása miatt érdemelt ki helyezést a listán, hanem a franchise-tipikus aspektusa véget ért oda a kilencedik helyre. Hiszen, ha valami, akkor alapanyag lett volna bőven, Daniel Handler 13 regényt magába foglaló könyvsorozata szolgált a történet alapjául, melynek első három etapját adaptálták vászonra. Paradox módon ez a film is Oscar-díjas, a legjobb smink kategóriában vihette haza a szobrot a 2004-es esztendőben. A film fogadtatása egyáltalán nem nevezhető katasztrofálisnak semmilyen téren, de elég jónak sem, ahhoz a szerephez legalábbis semmiképp nem nő fel, hogy egy széria nyitófelvonása legyen.

 

8. Jonah Hex (2010)

r.: Jimmy Hayward

szarfilm.jpg

Költségvetés: 60 000 000 dollár

Bevétel: 11 000 000 dollár

Kritikai visszhang: Metascore; 31/100, Rotten Tomatoes; 12%

Nézői vélemény: IMDb; 4,6/10

Egy DC adaptációról van szó, ami akár jól is elsülhetett volna, hiszen a western képregényes ábrázolása egész jó ötletnek tűnik első hallásra, azonban az ezt megkísérlő Jonah Hex totális érdektelenségbe fulladt. Nincs ezen mit szépíteni, a film minden aspektusból nézve kudarcot vallott. Verdikt: Josh Brolin maradjon a tisztességes karakterszínészetnél, Megan Fox pedig a filmekben való további részvétel minden formájától kíméljen meg minket a jövőben.  

 

 7. Super Mario Brothers (1993)

r.: Annabel Jankel, Rocky Morton

supershit.jpg

Költségvetés: 42 000 000 dollár

Bevétel: 20 915 465 dollár

Kritikai visszhang: Metascore; -, Rotten Tomatoes; 16%

Nézői vélemény: IMDb; 4,0/10

Röviden a minden idők legrosszabb játék adaptációja címet kivívó alkotása a Super Mario Bros, ami könnyen válhatott volna franchise-á is, legalábbis valami ilyesmi lehetett a terv. Ez az film, amitől minden gamer-t kiráz a hideg, hiszen olyan a klasszikus játék szellemiségével nyílegyenesen szembe menő szegmensei vannak ennek az audiovizuális inkvizíciónak, mint, hogy megtudjuk Mario vezetéknevét. Ami szintén Mario. Dumb.

 

 6. Az arany iránytű (2007)

r.: Chris Weitz

his-dark-materials-polar--012.jpg

Költségvetés: 180 000 000 dollár

Bevétel: 70 083 519 dollár

Kritikai visszhang: Metascore: 51/100; Rotten Tomatoes; 42%

Nézői vélemény: IMDb; 6,1/10

A Philip Pullman féle könyvtrilógia fennmaradó két darabjának feldolgozására valószínűleg egy darabig gondolni sem mernek majd a Warner-nél, mivel az első adaptáció olyan csúnyát hasalt, hogy ihaj. Pedig majdnem minden adva volt, tele volt tömve nagyobbnál-nagyobb nevekkel, fantasztikus volt a CGI, amit egyébként legjobb vizuális effektek díjjal honorált az Akadémia, a film maga mégis botrányosan középszerű lett. Persze a fantasztikus, kicsit steampunk-os környezet nagyszerűen nézett ki, mégse sikerült elfedni a gyenge rendezés és hanyag sztori-vezetés, lapos színészi teljesítmények, és úgy összességében a munka hiányát. Meg amúgy se tűnt nekem túl jó ötletnek Pullman meglehetősen polgárpukkasztó könyvét ilyen gyermeki Narniás bájjal filmre vinni.

 

5. A magányos lovas (2013)

r.: Gore Verbinski

fospermet.jpg

Költségvetés: 215 000 000 dollár

Bevétel: 89 289 910 dollár

Kritikai visszhang: Metascore; 37/100, Rotten Tomatoes; 31%

Nézői vélemény: IMDb; 6,5/10

Egy film, amit a 2013-es esztendő egyik legbrutálisabb box office kudarcán kívül semmi más nem tesz emlékezetessé, ráadásul hosszú is. A Verbinski-Depp-Disney triumvirátus, mintha már levezényelt volna egy bűn sikeres franchise-t, ami másodszorra már sajnos nem jött össze. Talán túlzottan is rágörcsöltek a dologra és végül annyira nem akartak kockáztatni, hogy elkészítették a Karib-tenger kalózait megint, csak ezúttal a vadnyugaton. A stílus ugyanaz, Johnny Depp itt is maszkos weirdo, minden stimmel, csak éppen az a friss, újszerű élmény hiányzott, ami anno a Karib-tengernél megvolt. A filmvégi vonatos perverzió pedig az utolsó szöget is beveri a film koporsójába. Egyébként az egyik legérthetetlenebb dolog a filmmel kapcsolatban, hogy Tarantino helyet szorított neki az év 10 legjobb produkcióját tartalmazó listáján. Válaszokat várom odalent, vajon milyen szer hatása késztette erre a mestert.

4. John Carter (2012)

r.: Andrew Stanton

john_carter_43550.jpg

Költségvetés: 263 700 000 dollár

Bevétel: 73 058 679

Kritikai visszhang: Metascore; 51/100, Rotten Tomatoes;51%

Nézői vélemény: IMDb; 6,6/10

Lehet, hogy sok embert meglep, de nekem tetszett a film. Minden bárgyú, klisés elme mellett számomra egy egyszeri szórakozásnak tökéletesen megfelelt, a vége pedig kifejezetten ötletesre sikeredett. Persze a WALL-E rendezőjétől ennél többet várna az ember, pedig ő tényleg próbálkozott a kultikus animációs film nyomvonalát követve pár zöld gondolatot csempészni a képsorok közé bolygónk hanyatlásáról, mégse lett közel se olyan erős a végeredmény, mint 2008-ban. A nézők és kritikusok nagy része viszont nem volt egy állásponton velem és könyörtelenül megbuktatták John Cartert, brutálisan nagyot hasalt a pénztáraknál, ráadásul szintén rendező karrier-buktató franchise kísérletnek bizonyult. Kár.

 

3. Speed Racer – Totál turbó (2008)

r.: Lana és Andy Wachowski

speed_racer_movie_image_2.jpg

Költségvetés: 120 000 000 dollár

Bevétel: 44 000 000 dollár

Kritikai visszhang: Metascore; 37/10; Rotten Tomatoes; 39%

Nézői vélemény: IMDb; 6,1/10

A Tatsumoko  manga majd anime széria megfilmesítése sok egyéb filmes projekt mellett, szintén a kudarcok sorát gyarapítja a Wachowksi filmográfiában. A két testvér a Mátrix óta, mármint az első Mátrix óta természetesen, nem találja a saját hangját. De olyannyira, hogy minden producer rémálma lesz lassan, mikor a Wachowskik új filmtervvel kopogtatnak az ajtójukon. A Speed Racer egyébként Emile Hirsch karrierútjába is belerondított, a kultikus Út a vadonba főhőse egy évre az ikonikus Sean Penn rendezés után megrekedt a sztárrá válás rögös útján.

 

2. Zöld lámpás (2011)

r.: Martin Campbell

green-lantern-movie-photos-01.jpg

Költségvetés: 200 000 000 dollár

Bevétel: 116 593 191 dollár

Kritikai visszhang: Metascore; 39/10, Rotten Tomatoes; 26%

Nézői vélemény: IMDb; 5,7/10  

Valószínűleg mutyiztak az alkotók, mert őszintén szólva fogalmam sincs mire ment el ennyi pénz. Ryan Reynolds jól csengő név, de azért nem egy világsztár, a CGI meg fergetegesen szar a filmben. A film az egyik legkreatívabb DC karaktert volt hivatott bemutatni a mozilátogatóknak, az eredmény minden idők egyik legrosszabb képregény adaptációja lett. Nem igazán tudok a film pozitív aspektusairól írni, annál fogva, hogy nincsenek, egyszerűen, ahogy az új F4-nél itt is minden a lehető legrosszabb módon sült el. Szóval várjuk azt a Deadpool-t, Reynolds!

 

1. Az utolsó léghajlító (2010)

r.: M. Night Shyamalan

the_last_shyamalan_shit.jpg

Költségvetés: 150 000 000 dollár

Bevétel: 131 564 731 dollár

Kritikai visszhang: Metascore; 20/100, Rotten Tomatoes: 6%

Nézői vélemény: IMDb; 4,3/10

Valószínűleg ez a legrosszabb jónak készült film. Mert hát azért valljuk be, a fogyatékos Asylum produkciók még a készítőiknek sem tetszenek, ezért nehéz rájuk filmként tekinteni, azonban Az utolsó léghajlító esetében egy tehetséges(nek vélt) direktor vezényelte le a filmet, nagy büdzsével egy él stúdió (a Fox követte el) forgalmazásában, az egyik központi szerepben a Gettómilliomos sztárjával, Dev Patellel és a világ egyik legjobb animéje, az Avatar szolgált a cselekmény alapjául. Így hát alapanyag lett volna bőven egy komplett élőszereplős franchise kiépítéséhez, de már a rajtnál nagyon csúnyán pofára estek. Az utolsó léghajlító nem a kegyetlen nagy anyagi bukása miatt érdemelte ki a lista első helyét, inkább azon tény végett, hogy egy vérbeli hollywoodi szuperprodukció is elérheti egy tízes skála legalsó értékét. A kritikusok gyűlölték, a nézők utálták a sorozat rajongói pedig vért követeltek a valaha volt egyik legkínosabb nyári blockbuster-t követően. Azt pedig már mondanom sem kell, hogy Shyamalan itt érte el az igazi mélységeket, ahonnan azóta sem sikerült kimásznia. Egészen egyedüli karrierút az övé, olyan mintha egy felhőkarcolóról ugrott volna fejest. Ez esetben Az utolsó léghajlítónál ért talajt.

nice-try.jpg

 

A téma persze kiapadhatatlan, mivel ma egy franchise építő trend uralkodik Hollywoodban, szóval írjátok meg nekünk az indokolatlanul kimaradt majdnem franchise-okat odalent!

L.van Dussen

27 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinodino.blog.hu/api/trackback/id/tr677955214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paráznabillegető 2015.10.11. 19:39:07

érdekes, hogy 2010ben shyamalan a nevét adta a devil-hez is (mint író).
az meg milyen kurva jó lett már.
legalábbis szerintem.

Parasite 2015.10.11. 19:42:50

John Carter azért bukott meg, mert a sztori alapjául szolgáló Edgar Rice Burroughs könyvek hangulatából semmit, de a leghatározottabban semmit nem sikerült visszaadni. Gyerekkorom kedvenc könyvei, így túl a 3X-en is van, hogy elolvasom őket. Kár érte.

Mr.Treeger 2015.10.11. 20:02:52

Most van 9 film ami megérdemelten bukott és nem lett folytatás. A Kapitány és katona egy nagyon jó film, amit a közönség értett meg kevésbé. Nagyon nagy kár érte. Bármikor újra tudom nézni, mert jó ilyen közelségből látni az akkor hajózást.

Ne küldj levelet 2015.10.11. 20:10:40

A Kapitány és katona bukás volt? Wazze, pedig az egy jó film.

chrisred 2015.10.11. 20:29:58

@Mr.Treeger: Hiába változtatták át a könyvbeli üldözött amerikai hajót franciára, az amerikai közönség nem bocsátott meg. Mert az Amerikán kívüli bevétellel simán visszahozta a költségeket.

Cs 2015.10.11. 20:41:00

A Kapitány és katonán és meglepődtem ,hogy bukás volt és azon is, hogy egy első rész lett volna. Kicsit párhuzamot érzek a mostani AZ UNCLE emberével. Ez se volt rossz film, viszonylag jó kritikákat és pontszámokat kapott, de ez is bukás lett és nem lesz több rész.

BéLóg 2015.10.11. 20:51:20

Én sem tudok újat mondani (mármint bukás téren) de csatlakozom azokhoz akik szerint a Kapitány és katona szuper film volt, a mai napig megnézzük családostul a filmet ha éppen nosztalgiázni vágyunk (mondjuk egyszer egy évben újra, dvdről...)
Viszont az is nagy szerencse, hogy egy szép, kerek és lezárt történet, ellentétben mondjuk a karibi kalóz szériával... Ennél számomra csak az a vicces, hogy évekkel a 4. rész elkészülte után, tök véletlenül vettem észre hogy jééééé, még egy folytatás?
Szóval a fene se érti egyik mér' jön be a másik mér' nem.

Ja és a leírt véleménnyel teljességel azonosulni tudtam, szóval szerintem igen jól sikerült írás. Ezúton is köszi!

jánosvitéz12 2015.10.11. 21:15:03

Háború a Földön (John Travoltával) 79,000,000/29,725,663

Is 2015.10.11. 21:16:54

Kicsit kakukktojás, hiszen maga a név fennmaradt, de Terminátor: Megváltás.
Alien vs .Predator. Bár abból valami okból kifolyólag még készült folytatás...

Kelly és a szexi dög 2015.10.11. 21:23:57

Másodszorra-harmadszorra már nem is olyan szar a Magányos lovas - nagyon igényesen meg van csinàlva, de más pozitívuma nincs... :(

bbnet1 2015.10.11. 21:36:54

A magányos lovas nekem is tetszett a moziban... Mondjuk már teljesen elfelejtettem, tehát nem hagyott mély nyomokat, de jól szórakoztam, arra emlékszem.
Egy estés filmnek jó volt. Jobb, mint azok a vígjátékok, ahol az a legnagyobb poén, hogy valaki valakit valahányszor lehány - vagy hasonlók...

De hát, az dönt, mire van igénye a többségnek.

MézesLecsó 2015.10.11. 21:49:04

A Hipervándor kimaradt.

Trigon_ 2015.10.11. 21:51:04

A poszt eleje arról szól, hogy akik rögtön franchise-zal hitegetik a befektetőiket és saját magukat, azoknak először is egy jó filmet kellene letennie az asztalra. Amivel én teljesen egyetértek, mert már rühellem azt a szokást, hogy mindennek elkészül a folytatás- és előzményfilmje is. Esetleg agyoncsapva egy jól eltalált film hangulatát, a bennünk hagyott vibrációt.

De a poszt a filmek zöménél már nem mutatja meg nekem, hogy ezek mind azzal a szándékkal készültek, hogy jön belőle a folytatás.

Mondjuk, egy manga-filmnél eléggé adja magát a sejtés, hogy ajjaj, ezzel még nincs vége, de azok a nagykorúak, akik várják a mangákból, képregényekből készült mozifilmsorozatok következő részét, azok már eleve segítségre szorulnak. De Az utolsó léghajlító bennem nem keltette azt az érzést, amit például Az arany iránytű teljesen nyíltan, vagyis hogy már a bemutató előtt elkezdték kalapozni a pénzt a folytatáshoz. Mondhatnám példának akár azt is, hogy minap azt olvastam valami hírneves bukszáról, hogy ő lesz a Star Wars 8 új sztárja. Előbb túl kellene esni a 7. rész megrázkódtatásán, nem szabadna ilyen gyorsan feledni a Baljós árnyak intő példáját. Persze ez arra is példa, hogy franchise-t nem csak jó filmekre lehet felépíteni, hanem bármire, amit le tudnak nyomni elég sok átlagfogyasztó torkán.

"a Patrick O’Brian könyveit feldolgozó szériának már az első..." "Daniel Handler 13 regényt magába foglaló könyvsorozata szolgált..."

A bajok talán ott kezdődnek, hogy ma már az írók sem könyvet írnak, hanem sorozatot. Ma már teszem is vissza a polcra, amelyen ott áll, hogy a készülő sorozat első darabja. Mert ez azt harsogja, hogy nincs kitalálva a vége, nyitva hagy hiányérzetet keltő szálakat, elfelejt más szálakat, és eleve lehúzásként indul.

Máskor is rájöttem már, hogy a nagyívű történetekből készülő film optimális formája a minisorozat. Az arany iránytű első fele kimondottan tetszett, a második felében pedig tapinthatóan idő- és pénzzavarba kerültek. (Én nem tudtam, hogy a mai filmek ilyen marha drágák, én azt hittem, hogy a CGI-vel pénzt megtakarítani szoktak.) De ennek a filmnek érezhetően 3-4 órányi terjedelem kívánkozott anélkül, hogy a regényt olvastam volna.

Az utolsó léghajlító 6%?? Ez durva tévedés. Fogalmam sincs, hogy akik megnézték, mire számítottak. Nem lett ütős film, de nem lett rossz sem, és valamikor megnézem megint.

Adam1996 2015.10.11. 22:00:09

Többen meglepődtek, hogy a Kapitány és Katona bukás volt.

Nekem egyébként nagyon tetszett a film (9/10-et adok rá), de azt elismerem, hogy nem volt egy borzasztóan izgalmas dolog, poén ha 2 volt benne. És itt van a gond. Ugyanis az emberek többségének fogalma sincs a Napóleoni háborúk kori hajózásról (ami a film lényege), és valljuk be nem is nagyon érdekli őket. Ez a film viszont eléggé belement olyan dolgokba amit csak egy viszonylag szűk réteg tud értékelni.
Ez volt az egyik gond.

A másik gond az volt, hogy a film 2003 Novemberében, 4 hónappal a Karib Tenger Kalózai: Fekete Gyöngy Átka után jött ki. Így alaposan háttérbe szorult Jack Sparrow mögött. Ugyanis az embereknek egy hajós film elég egy évre, ráadásul az átlagember számára a Napóleon kori tengeri hadviselés kevésbé emészthető mint egy természetfölötti átokkal megspékelt kalózfilm.

stargazerhu 2015.10.11. 23:03:57

A "John Carter (2012)" szerintem tök jó film, már a helyén kezelve. Köröket ver nálam sok a tömeg által jobbnak gondolt filmre. :)

Pöff 2015.10.11. 23:24:03

John Carter megbukott uhh pedig nekem tetszett a film..
Egész fordulatos volt.

De van olyan amivel egyet értek:
Az utolsó léghajlító (2010)
kurva gáz
Speed Racer – Totál turbó
a mátrix óta szarok

Az arany iránytű
bugyuta szar valami gyenge HP-s ifjúsági iromány

Kapitány és katona: A világ túlsó oldalán
Uhh pedig mekkora bitang jó film
most ment Film+-on 2-3x is
néztem
És nagyon jó
Esetleg az lehet, hogy ez nem moziba való film...ez kosztümös film, TV-be való
9/10-es film pedig
tökéletes vágás és színészi alakítás, tartalmas mondani való(nem bugyuta szar)
Sorozatot tudnék elképzelni belőle...
És lehet nem is lenne rossz...úgy is teljes agyhalál van az amerikai sorozatok terén

kis_kiraly · http://kiskiraly.blog.hu 2015.10.12. 00:05:37

Azt tegyük hozzá hogy az észak amerikai bevétel van feltüntetve.

Az arany iránytű is hozott +300 millió USD-t külföldön.
Az más kérdés, hogy a film tengerentúli jogait előre eladták hogy finanszírozzák a nagy költségvetést. Abban bíztak hogy elég (sok) lesz az USA-ból a bevétel.
Hát tévedtek...

Trigon_ 2015.10.12. 00:41:44

@kis_kiraly: Akkor viszont ez a felsorolás túrót sem ér.

Kirei 2015.10.12. 01:58:14

Az utoló léghajlító nem anime hanem amerikai rajzfilm... manga meg pláne nem (hivatkozva itt az egyik postolóra), ami a japán képregény.

prometheus_X 2015.10.12. 04:21:12

Lehet csak én vagyok perverz, de sosem értettem, mi baj az Utolsó léghajlítóval. Nekem tetszett, kétszer is megnéztem már. Persze, nem vagyok sem filmesztéta, sem anime/manga őrült. Viszont ha már ez idekerült, talán a Dragonball film (IMDB 2.8/10) nem értem, miért nem. Na, az például egy igazán népszerű anime sorozat valódi megszentségtelenítése volt.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.10.12. 08:54:53

hát igazából egyikért se kár, hogy nem folytatták...

GeeMan 2015.10.12. 09:40:37

Igazából ez szomorú, egy pár filmnél elég régóta vártam a folytatást.

Utolsó léghajlítónál láttam az animét, nekem bejött a komolyabb hangvételű film változat, tény kicsit pörgősebbre lehetett volna csinálni 1-2 helyen. Ennek ellenére is többször megnéztem.

Arany iránytű sem volt annyira rémes, engem a sztori érdekelt inkább, így maradt a könyv.
John Carter kifejezetten tetszett.
Hát a zöld lámpás az tény, kicsit láma volt, de ebből nagy erény visszajönni. Ha jól tudom még fennáll az esély egy John Stuart-os zöld lámpásra, remélem nem hagyják ki a nem sokára létrejövő Justice League-ből...

Roan 2015.10.12. 10:34:48

A Tetovált lány trilógiából az eredeti változat 3 részes lett, az amerikai remake - ha jól emlékszem - csak az első részt élte meg. Pedig, gondolom, ott is többet terveztek, de hogy ez a bevételen, Fincheren vagy Daniel Craigen múlott, azt nem tudom.

Kheff 2015.10.12. 11:00:00

Az Eragon is trilogianak indult. Az elso film utan azt is lehuztak. Szerintem jogosan.

nál 2015.10.12. 13:44:17

@Pöff: Ha a "HP-s" alatt a Harry Potterre utalsz, akkor igencsak mellélôsz, mivel Az arany iránytû 1995-ben jelent meg, két évvel az elsô HP könyv elôtt.
süti beállítások módosítása