2014. szeptember 17. 15:08 - Kino Dino

Legyünk zsarunk! – Kamuzsaruk Kritika

kamuzsaruk1.jpg

A Kamuzsaruk egy nem különösebben jó ízlésű vagy kreatív vígjáték, valamiért mégse tudok rá szívből haragudni.

Egy embert megnevetetni nehéz. Egy tömeget megnevetetni pedig művészet. Az elmúlt években nem sok jó vígjátékkal kényeztették a nézőket az alkotók (például a tavalyi választék gyalázatos volt), idén viszont nincs okunk panaszra. A Lego-kaland, a Rossz szomszédság, de főleg a fantasztikusan vicces 22 Jump Street, már kellőképpen kitisztították a könnycsatornáinkat az elmúlt hónapokban (igaz, az új MacFairlane film elég gyalázatos lett), így törvényszerű volt, hogy piacra kerül már egy olyan gagyi vígjáték is, mint a Kamuzsaruk, amiben azért lett volna potenciál.

kamuzsaruk3.jpg

"- Ez nem bűncselekmény?

- Ez? Dehogy!

-Nem?

- Hát... "

A két haver beöltözik rendőrnek koncepció sok csattanós poén forrása lehetett volna, amiből a legjobbakat el is sütik a trailerben. A jó alapötletből kiinduló sztori viszont átcsap egy klisé halmazba, a jelenetek, a végkifejlet, a karakterek sorsa, minden olyan kényelmetlenül kiszámítható, hogy gyakran még azt is kitalálhatjuk, a másik mit fog mondani egy párbeszéd alatt, mindenféle konfliktust nélkülöz, ami minimális feszültséget is teremtene a nézőtéren, de a fenébe is, pont ezért működik a film! Nem kell rajta izgulni, agyalni, csak nevetni a hülye alapszituáción és az abból következő ingadozó minőségű poénokon. Ezt vehetitek egy vallomásnak a rossz ízlésemről, akkor se tudok rá haragudni. Mindenképpen megsüvegelendő, hogy a film nem lett totálisan prosztó, persze néhol fel-felüti fejét az emberi testnedvekből fakadó humor, ami szinte már kötelező jelleggel megtalálható minden korhatáros vígjátékban, de összességében nem lett gusztustalan (egy gyomorforgató jelenetet azért sajnos rontja az összképet). A poénok zöme se túl eredeti, pár azért erősen emlékeztetett a Superbadra és a 21 Jump Streetre. A két főszereplő is végtelenül papírszagú, mégis mindketten szerethető figurák, akikkel nem jelent gondot az azonosulás, hiszen egyiküket sem itt láttuk először.

kamuzsaruk2.jpg

A Kamuzsaruk mint film majdhogynem értékelhetetlen, hiszen más filmek testrészeiből varrták össze, szenvedélyesen mégsem lehet ostorozni a kedves összhatás miatt. Megnézésre inkább a buddy movie zsánerparódiáját a 21 és 21 Jump Streetet tudnám ajánlani, de aki ne adj Isten, valahogy betéved a Kamuzsarukra, szerintem egyszer jól fog szórakozni!

50%

IMDb: 10/6,8

L.van Dussen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinodino.blog.hu/api/trackback/id/tr566706291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása