2017. szeptember 10. 13:55 - Kino Dino

Európa a négyzeten – The Square Kritika

maxresdefault_2.jpg

A Lavina rendezője ismét bevitte a gyomrost legújabb társadalmi szatírájával.

Tovább
Szólj hozzá!
2017. április 12. 10:26 - Kino Dino

TITANIC 2017 - Nehéz szívvel Kritika

neh1.png

Thor és Christian legjobb barátok. A festői Izland eldugott szegletében, egy kis halászfaluban köszönt be a nyár mellet a pubertáskorban fokozódó szexuális fűtöttség is számukra. Érdeklődésük középpontjába minden egyébről egyszerre a másik nem testének megismerése iránti vágy kerül, s még nem sejtik, hogy a nyár elmúltával barátságuk is szép emlék maradhat csupán.

Tovább
Szólj hozzá!
2017. április 07. 15:47 - Kino Dino

TITANIC 2017 - Erkélyemről a világ Kritika

erk1.jpg

Ole feleségével, négyéves lányával és hétéves fiával a Brochmann utca 12/A lakásban él, Osloban, Norvégiában, Európában, a Földön, a Világegyetemben. Rengeteg időt tölt erkélyén, kezében a Vissza a jövőbe-s bögréjével, asztalán a laptopjával, s mélázik a múltról, a jelenről és jövőről, személyének porszemnél is kisebb jelentőségéről és az idő relatív múlásáról…

Tovább
Szólj hozzá!
2017. március 29. 14:11 - Kino Dino

Halálravalók - Élet Kritika

 

life1.jpg

Az utóbbi évtized fullasztó remaketengerében az Oldboy-hoz és A dolog-hoz hasonlóan rengeteg feleslegesen indokolatlan alkotás süllyedt visszafordíthatatlanul a sötétségbe, vagy éppen tervez már létrejötte előtt ugyanoda tartani (lásd: Toni Erdman remake). Ezeken a veszélyes vizeken próbált szerencsét az Élet névre hallgató patent, felcicomázott hajó. Vesztére.

Tovább
4 komment
2017. január 26. 16:00 - Kino Dino

Gyöngyszemek - "Tönkre tette az életemet, de büszke vagyok." - The Town kritika

town1.jpg

Bár sokan lenézték és még többen szidták annak idején Ben Afflecket, én mindig is kedveltem. Igazán szimpatikus figura, aki bár nem annyira átütő tehetség a kamera előtt, de mindig is korrektül tudta hozni a szerepét.

Tovább
1 komment