2014. május 07. 07:58 - Kino Dino

Színészek, akik jövőre örülhetnek - 2015 Oscar előrejelzés #2

oscars.jpg

Habár továbbra is viszonylag korai az Oscar esélyeket latolgatni, ahogy telik-múlik az idő kezd kikristályosodni, hogy kik lehetnek jövőre ilyenkor a legfrissebb Oscar-díjasok.

 

LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ

 

1. Joaquin Phoenix - Inherent Vice

A háromszoros Oscar-jelölt színész ezúttal egyértelműen favoritnak számít. 2013-ban szintén egy PT Anderson filmért, a túl korán esélyesnek kikiáltott The Master főszerepéért jelölték ugyan Phoenix-et és nagy valószínűséggel meg is kapta volna a díjat, ha nincs a Daniel Day-Lewis által megformált Lincoln, aki mindenkit lenyomott két éve. Phoenix idén az eltűnt ex-barátnője után nyomozó férfi bőrébe bújik, és ha az Inherent Vice tényleg megnyeri a legjobb film és a legjobb rendező díjat, akkor több mint valószínű, hogy Phoenix is diadalmaskodhat. És hát valljuk be, ő túl tehetséges ahhoz, hogy Oscar nélkül haljon meg.

 

2. Steve Carell - Foxcatcher

Még nem tudni mellék vagy főszereplő kategóriában indítják-e, egy biztos, hogy Carell idén ki fog törni a jópofa vígjáték színész skatulyából. A paranoid skizofrén John DuPont megformálása kicsit sem könnyű feladat, és elképzelhető, hogy túl sok lesz Carell-nek, de a Cannes filmfesztiválon debütáló Foxcatcher után okosabbak leszünk. Mindenesetre az bíztató előjel lehet, hogy eddig mindkét Bennett Miller film szerzett legjobb színész nominációt, sőt Phillip Seymour-Hoffmann meg is nyerte azt.

 

3. Ben Affleck - Gone Girl

Az Argo óta máshogy kezelik Ben Affleck-et, mint az előtt. Mostanában gyakoribb az a vélekedés, hogy ő inkább jó rendező, mint színész, ezen az állásponton változtathat a Gone Girl-lel. Egy komoly drámai szerep ez, amit nem könnyű eljátszani, viszont Fincher főszereplői remekelni szoktak és jelöléseket is szép számmal begyűjtenek, gondoljuk csak Jesse Eisenberg-re a Social Network-ből, Brad Pitt-re a Benjamin Button-ből vagy a Rooney Marára A tetovált lányból.

 

4. Robert Downey Jr. - The Judge

Az Akadémia igazán kedveli őt. Senki sem gondolta 2008-ban, hogy a Trópusi viharért jelölik, itt egy ennél jóval komolyabb és érdekesebb szerepet kell életre keltenie: egy a szülőfalujába a meggyilkolt anyja temetésére visszatérő ügyvédet játszik, a gyilkossággal pedig az édesapját, a városi bírót gyanúsítják. Jól hangzik, nem?

 

5. Michael Keaton - Birdman

Keaton emlékezetesebb szerepei óta jó 20 év telt el, Iñárritu újra visszahozhatja a nevét a köztudatba, még akkor is, ha itt egy alapvetően komikus karaktert kell eljátszania. Javier Bardem a Biutifulban szépen muzsikált Iñárritu alatt, szóval egy jelölés mindenképpen összejöhet.

 

Közelben:

Brad Pitt - Fury

Idén Oscar-t kapott a 12 év rabszolgaság produceri munkálataiért, de egy színészi díj azért még mindig hiányzik.

Ralph Fiennes - A Grand Budapest Hotel

Számomra nem volt lehengerlő az alakítása, szóval az én év végi toplistámról biztosan hiányzik majd, viszont az Akadémiától bezsebelhet egy jelölést, ugyanis ebből Fiennesnak csak kettő van eddig.

Christoph Waltz - Big Eyes

Két jelölés, két győzelem eddig a mérleg, viszont mindkettő mellékszereplői kategóriában. Nem tudni, vajon őt mellék vagy főszereplőiben nevezik, de szép reményekkel vághat neki a díjszezonnak az biztos.

Matthew McConaughey - Csillagok között

A Mielőtt meghaltamért Oscar-t kapott idén, ki tudja, lehet, hogy ezzel bent marad az Akadémia fókuszpontjában.

Jack O’Connel - Unbroken

A film minőségétől függ, hogy kaphat-e jelölést, ha kellő mélységet kap a téma Jolie-tól, akkor esélyes.

Timothy Spall - Mr. Turner

Mike Leigh legújabb alkotása egy életrajzi film,ami mindig magában hordozza a legjobb színész Oscar jelölés lehetőségét. Spall már fél tucat filmben játszott, mellék vagy inkább epizód szerepeket, meglátjuk, egy főszerepben hogy teljesít.

 

További esélyesek:

James McAvoy - Eleanor Rigby

Bradley Cooper - Untitled Cameron Crowe Project

Christian Bale - Exodus

Jonah Hill - True Story

Adam Sandler - Men,Woman & Children

Oscar Isaac - A Most Violent Year

Michael Shannon - 99 Homes

Tom Hardy - The Drop

Jeff Bridges - The Giver

Tommy Lee Jones - The Homesman

Eltar Coltrane - Boyhood

 

 

 

L. van Dussen

Címkék: Oscar 2015
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinodino.blog.hu/api/trackback/id/tr896128744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása